20 i 21 de novembre de 2015|Hotel Campus de Bellaterra
20-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
											
												08:15 - 09:00 Acreditació
											
											
											
											
											
											
												09:00 - 09:30 Acte Inaugural
											
											
											
											
											
											
												09:30 - 10:15 Conferència Inaugural
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sra. Glòria Gómez López | |
| 
																			 Universitat Ramon Llull, Barcelona  | 
																	|
Microbiota intestinal: un òrgan més?
| Conferenciant: Dr. Francisco Guarner Aguilar | |
| 
																								 Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón. Barcelona  | 
																						
											
												10:15 - 11:45 Taula Rodona: Disfàcia orofaríngia pediàtrica 
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Dra. Núria Guillen Rey | |
| 
																			 Hospital universitari Sant Joan de Reus  | 
																	|
Diagnòstic de la DOF-P
| Ponent: Dr. Sergio Pinillos Pisón | |
| 
																								 Hospital Sant Joan de Déu. Orde Hospitalari Sant Joan de Dèu  | 
																						
Tractament rehabilitador de la DOF-P
| Ponent: Dra. Raquel García Ezquerra | |
| 
																								 Hospital Sant Joan de Déu. Sant Joan Despí, Barcelona  | 
																						
Tractament dietètico-nutricional de la DOF-P
| Ponent: Sra. Natàlia Egea Castillo. | |
| 
																								 Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona  | 
																						
											
												11:45 - 12:15 Pausa - Cafè
											
											
											
											
											
											
												12:15 - 12:45 Conferència
											
											
											
											
											
Mesures econòmiques per incidir en el consum d'aliments a nivell poblacional. Experiències existents
| Moderador/a: Sra. Gemma Salvador Castell | |
| 
																								 Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Pública. Barcelona  | 
																						
| Ponent: Dra. Carmen Cabezas Peña | |
| 
																								 Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut  | 
																						
											
												12:45 - 14:00 Taula rodona: Preparing the dietietic profession for the challenges ahead.
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Dra. Paula Crespo Escobar | |
| 
																			 Hospital Universitario y Politécnico La Fe de Valencia  | 
																	|
Practical training of students before graduation and Lifelong Learning
| Ponent: Dra. Anne de Looy | |
| 
																								 EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)  | 
																						
Oferta de aprendizaje Contínuo y especialización de los professionales en NHD. Situación en España
| Ponent: Dra. Ángela García González | |
| 
																								 Universidad San Pablo-CEU. Facultad de Farmacia  | 
																						
DIETS2 Guide Toolkit Lifelong Learning (LLL)
| Moderador/a: Sra. Uta Koepcke | |
| 
																								 European federations of the Associations of Dietitians (EFAD)  | 
																						
											
												14:00 - 15:30 Dinar
											
											
											
											
											
											
												15:30 - 16:30 Conferència
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sr. Alfons Conesa Badiella | |
| 
																			 Agència Catalana de Consum  | 
																	|
Presentació de la taula de diàleg de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària
| Ponent: Sra. Cristina Carretero Jardí | |
| 
																								 Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Barcelona  | 
																						
											
												16:45 - 18:00 Assamblea General Ordinaria CoDiNuCat
											
											
											
											
											
											
												19:45 - 22:00 Piscolabis
											
											
											
											
											
21-11-2015 | Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
											
												09:00 - 09:45 Conferència Magistral
											
											
											
											
											
La nutrició en la prevenciói el control del càncer. Actualització de les evidències científiques
| Moderador/a: Dr. Ramon Maria Miralles Pi | |
| 
																								 Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer  | 
																						
| Ponent: Sr. Antonio Agudo Trigueros | |
| 
																								 Institut Català d'Oncologia (ICO)  | 
																						
											
												09:45 - 11:15 Taula Rodona: Nutrició durant els tractaments oncològics
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sra. Lorena Arribas Horigüela. | |
| 
																			 Dietista-Nutricionista clinica de la unitat funcional de la Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO-L'H), Barcelona  | 
																	|
Impacte dels canvis en la composició corporal durant els tractaments oncològics
| Ponent: Sra. Mª José Sendrós Madroño | |
| 
																								 Servei de Suport Integral. Insitut Català d'Oncologia. Badalona  | 
																						
De la clínica a la cuina: recomanacions dietètiques i nutricionals adaptades als pacients en tractament oncològic
| Ponent: Sra. Elena Roura Carvajal | |
| 
																								 Fundació Alícia. Barcelona  | 
																						
Pros i contres de la da dieta de baixa contingut microbià en pacients transplantats de progenitors hematopoiètics
| Ponent: Sra. Ana Sancho Gòmez | |
| 
																								 Hospital de la Vall d'Hebrón, Barcelona  | 
																						
											
												11:15 - 11:45 Pausa cafè
											
											
											
											
											
											
												11:45 - 12:15 Conferència
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sr. Luis Moran Fangúnez | |
| 
																			 Colegio professional de Dietistas y Nutricionistas de Andalucía  | 
																	|
Dieta, activitat física i control de pes en supervivents de càncer de mama
| Ponent: Sra. Noemie Travier | |
| 
																								 Unidad de Butrición y Cáncer. Servicio de Prevención y Control del Cáncer Institut Català d'Oncologia  | 
																						
											
												12:15 - 12:45 Conferència
											
											
											
											
											
Psiconeuroimmunologia, fins on arribal'evidència científica?
| Moderador/a: Dr. Hegoi Segurola Gurrutxaga | |
| 
																								 Hospital Universitari de la vall d'Hebrón  | 
																						
| Ponent: Sr. Eduard Baladia Rodríguez | |
| 
																								 Red de Nutrición basada en la Evidencia (Red NuBE)  | 
																						
											
												12:15 - 13:15 Presentació Comunicacions Orals
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Dr. José Serrano Casasola | |
| 
																			 Dep. Medicina Experimental. Facultat de Medicina, de la Universitat de LLeida  | 
																	|
| Moderador/a: Dra. Isabel Megias Rangil | |
| 
																			 Hospital Universitari sant Joan de Reus  | 
																	|
											
												13:15 - 15:00 Dinar
											
											
											
											
											
											
												15:00 - 16:00 Exposició i defensa de pòsters
											
											
											
											
											
											
												16:00 - 16:45 Conferència
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sra. Marta Olmos Castellvell | |
| 
																			 Danone Catalunya  | 
																	|
Periodisme i comunicació en nutrició i salut
| Conferenciant: Sr. Javier Granda Revilla | |
| 
																								 Periodista en salud. Vicepresident de la asociación nacional de Informadores Sanitarios  | 
																						
											
												16:45 - 17:15 Conferència
											
											
											
											
											
Microbiota i obesitat
| Moderador/a: Dra. Mónica Montserrat Gil de Bernabé | |
| 
																								 Hospital Universitari de bellvitge, Hospitalet de Llobregat  | 
																						
| Ponent: Sr. Andreu Prados Bo | |
| 
																								 Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Madrid  | 
																						
											
												17:15 - 17:30 Descans Cafè
											
											
											
											
											
											
												17:30 - 18:00 Conferència
											
											
											
											
											
Competències culinàries i hàbits alimentaris
| Moderador/a: Sra. Clara Alegret Basora | |
| 
																								 Dietista-Nutricionista de l'Hospital Universitari sant Joan de Reus  | 
																						
| Ponent: Sr. Pedro Sainz García | |
| 
																								 Universitat Ramon Llull  | 
																						
											
												18:00 - 18:45 Conferència
											
											
											
											
											
| Moderador/a: Sr. Bittor Rodríguez Rivera | |
| 
																			 Universidad del País Vasco. Vitória Gasteiz  | 
																	|
Our profession in Europe, evidence, coordination and the European Dietetic Action Plan (2015-2020)
| Ponent: Dra. Anne de Looy | |
| 
																								 EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)  | 
																						
											
												18:45 - 19:00 Cloenda i entrega de premis
											
											
											
											
											
Premis de formació continada
Premis a les millors comunicacions
Cloenda
21-11-2015 | Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB | Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona (Bellaterra)
											
												09:45 - 11:15 Taller pràctic patrocinat per CAMPOFRIO HEALTHCARE
											
											
											
											
											
Quan la gent gran no menja, què cal fer i què fem? Noves estratègies, textures i productes per a gent gran amb disfàgia.
| Moderador/a: Sra. Ines Navarro Blanch | |
| 
																								 Arcasa  | 
																						
| Ponent: Sr. Jesús Alburquerque Sánchez. | |
| 
																								 Residència Feixa Llarga-ICASS  | 
																						
| Ponent: Sra. Patricia Martínez Nadela | |
| 
																								 Hospital de la Santa Creu, Tortosa.  | 
																						
| Ponent: Sra. Beatriz Luengo López | |
| 
																								 Residència Jaume Nualart. Cornellà  | 
																						
											
												11:45 - 12:45 Taula rodona patrocinada per DANONE
											
											
											
											
											
Noves evidències sobre els greixos saturats i la salut. Dels nutrients als aliments.
| Moderador/a: Sra. Jordi Salas Salvadó. | |
| 
																								 Universitat Rovira Virgili de Reus  | 
																						
Greixos insaturats i saturats: bons i dolents en qualsevol cas?
| Ponent: Sra. Catalina Picó Segura | |
| 
																								 Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca  | 
																						
No tots els aliments que contenen greixos saturats són iguals. Quins missatges donar a les guies de salut pública?
| Ponent: Sr. Ramón de Cangas | |
| 
																								 Clínicas de Nutrición y Salud Ramón de Cangas, Astúrias  | 
																						
											
												16:00 - 16:30 Conferència patrocinada per INSTITUTO PULEVA NUTRICIÓN
											
											
											
											
											
La leche como vehiculo de salud para la población.
| Moderador/a: Sra. Blanca Raidó Quintana | |
| 
																								 Creu Roja Barcelona  | 
																						
| Ponent: Sr. Julio Plaza Díaz | |
| 
																								 Universidad de Granada, Granada  |